Tsampa Pema BIO
Kod: 770-001/A 770-002/B 770-003/C Wybierz wariantProdukty powiązane
Opis szczegółowy produktu
Tsampa to ręcznie palony i mielony organiczny jęczmień. Sam jęczmień jest dość wyjątkowy, o czym dobrze znali nasi przodkowie, a my nieco zapomnieliśmy. Teraz staramy się to szybko naprawić. Tsampa jest również pieczona, więc nie wymaga obróbki cieplnej. Przygotowanie posiłków jest bardzo łatwe i szybkie.
Mieszkańcy rejonu północnych Indii, Nepalu i Tybetu jedzą tsampu codziennie od tysięcy lat. W końcu, jak głosi stare przysłowie nomadów, „z garścią tsampy można przejść Himalaje”. Ale nawet jeśli nie planujesz obecnie wyprawy w najwyższe góry świata, tsampę docenisz za jej właściwości nawet w domowej kuchni.
Przepis na tsampę dostaliśmy od buddyjskiego mnicha Pemy z klasztoru Kaza w indyjskich Himalajach, stąd tsampa nosi jego imię.
Składniki: jęczmień pełnoziarnisty (z upraw ekologicznych w Czechach) CZ-BIO-002
Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1480 KJ / 353 kcal; tłuszcze 3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g; węglowodany 65 g, w tym cukry 1,1 g; błonnik 14 g; białko 12,1 g; sól 2mg
Lista alergenów: gluten
Kraj pochodzenia: Republika Czeska
Okres ważności: podany na opakowaniu
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w zamkniętym pojemniku. Produkt pochodzi z produkcji przyjaznej dla środowiska i posiada opakowanie nadające się do recyklingu.
Dystrybutor: MOST ProTibet, o.p.s.
Parametry dodatkowe
| Kategoria: | Tsampa |
|---|---|
| EAN: | Wybierz wariant |
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą zamieszczać oceny. Proszę zaloguj się lub zarejestruj.
Lista ocen
Lista dyskusji
Odpowiedź
Odpowiedź
